Kore wa doiui imi desu ka?

Sitter just nu och pluggar japanska. Vi måste numera kunna ställa frågor till läraren eller be henne att repetera sig eller sakta ner på japanska. Jag kommer få blackout varje gång, haha. Men bara jag tränar ska det nog gå bra :)
Måste ju kunna en massa om jag ska flytta dit nästa sommar.

Sayounara! ;)

La oreja de van gogh con modificación del blogg

Jag har nu fått lite mer ordning på min blogg med bla. en header och en massa andra ändringar som man inte ser om man inte är mig, haha.

Under tiden lyssnade jag på Rosas - La oreja de van gogh. En låt som jag förälskade mig i första gången jag hörde den, en spanskalektion för två år sedan. Fantástico!


Yakitate!! Japan

Jag har precis sett klart animen "Yakitate!! Japan". Jag har haft den på "on-hold" i flera år faktiskt men bestämde mig nu för att börja titta på den igen.
Så jag har tittat effektivt på den de senaste veckorna så mycket jag hunnit och nu sett det allra sista avsnittet. Den gjorde mig glad och fick mig att skratta, himla rolig anime. :)



Titel: Yakitate!! Japan (Freshly Baked!! Ja-pan, pan betyder också bröd på japanska)
Genre: Shounen, komedi
Sändningstid: 12 Oktober 2004 - 14 Mars 2006
Antal episoder: 69

"Yakitate!! Japan" handlar om Azuma Kazuma som sedan barnsben har velat skapa det ultimata brödet som kan representera Japan. Vid 16 års ålder beger han sig till Tokyo för att försöka bli anställd på Pantasia, Japans allra största bageri kedja.
Serien handlar senare en hel del om tävlingar bagare imellan och de mest absurda reaktionerna framanas när domarna ska smaka på bröden.

Låter kanske lite som en löjlig anime med tanke på brödtemat men den är långt ifrån löjlig. Serien var såpass populär i Japan att de använde serien som reklam för bröd.

Upplagd 20/10-09

Upplagd 20/10-09

Upplagd 20/10-09

Casanova, tell me I'm the only one!

Gårdagens kväll var riktigt mysig, jag spenderade den hemma hos Linnea, i hennes systers lägenhet, tillsamans med henne och Lollo.
Vi pluggade natur, jag fick platta håret på någon för första gången och vi såg på Casanova (jag blir alltid så ledsen när jag ser en film med Heath Ledger, sob) drickandes te och ätandes naturgodis och pistage nötter. Mums.

Man borde göra mer sådana här mysiga saker på vardagskvällar. :)


Kokoro no Mahou

Ibland får jag en speciell känsla när jag verkligen vet vad jag ska göra.
Häromdagen träffade den mig. Jag drömde att jag tog bort mitt konto på bilddagboken och skapade mig en blogg, så jag bestämde mig helt enkelt för att det det då var så det fick bli.

Jag har döpt bloggen till "Kokoro no Mahou" vilket på japanska betyder "Hjärtats Magi".


RSS 2.0